Grundutbildning i Motiverande Samtal (MI)

Såhär är upplägget på en grundutbildning i Motiverande Samtal. I nuläget är ingen öppen utbildning planerad. Kontakta Be:spire här om du vill veta mer, anmäla intresse för att veta när nästa öppna kurs körs eller om du har andra frågor.

Utbildning i Motiverande Samtal (MI)

Upplägg

En grundutbildning i MI utförs under tre heldagar där teori, övning och diskussion blandas. Dag 1 och 2 sker påföljande dagar och dag 3 efter ungefär en månad. På så sätt hinner ni som deltagare öva och reflektera innan sista träffen. Kursen kräver inga förkunskaper. 

Utbildningens innehåll

Detta och mycket mer:
 • Grundläggande teori kring MI
 • Grundläggande principer
 • Kommunikationsfärdigheter
 • Motivation och att öka motivation
 • Förebygga och möta motstånd (dissonans och bibehållandeprat)
 • Beredskap till förändring
 • De fyra processerna: engagera, fokusera, framkalla och planera
 • Förändringsprocessen och förändringsprat
 • Målbeteende
 • Samtalsramar
 • Meny agenda
 • Informera i dialog 
 • Att ge råd
 • Diskussion
 • Övningar
 • Samtal kring relevanta case i gruppen / på arbetsplatsen

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till dig som arbetar med klienter, kunder eller medarbetare i samtal kring förändringsarbete och motivation. Exempel på yrkeskategorier: beteendevetare, socionomer, personal inom hälsa och vård, HVB, LSS, arbetsledare, lärare, rådgivare, coacher med flera. 

Anmälan och pris

Pris för öppen utbildning: 5800kr ex moms (7250kr ink moms). 

Faktura skickas och betalas innan kursens start.

Avanmälan sker senast tre veckor (21 dagar) innan kursstart genom att maila josephine@bespire.se. Var noga med att du fått ett bekräftelsemail på din avanmälan. Vid avbokning senare än tre veckor innan kursstart debiteras hela kursavgiften.

Vid sjukdom erbjuds du att delta den missade tiden om det finns möjlighet vid nästa likvärdiga kurstillfälle, inom 2 år.

Övrig information

Efter kursen erhåller du ett intyg att du genomgått grundutbildning i Motiverande Samtal. För intyg krävs att du deltagit aktivt på kursen i dess helhet.

Under kursdagarna får du nyttigare för- och eftermiddagsfika, tillgång till kaffe/te och frukt. Lunch står varje deltagare själv för. Lokalen ligger centralt i Örebro så närhet till många bra restauranger finns. Oftast brukar deltagare brukar restaurang på plats på kursen och gå i samlad grupp.

För dig som vill läsa på och lära mer om Motiverande Samtal, finns samlade tips på gratis nerladdningsbart material, boktips och videos. Klicka dig vidare till tipsen här.

Är ni fem personer eller fler från samma arbetsplats, vänligen kontakta mig för möjlighet till separat bokning.

MINT

Josephine Hedlund som utbildar är medlem i MINT (Motivational Interviewing Network of Trainers).

Intresseanmälan

Vad är Motiverande Samtal? (MI)

Motiverande samtal, eller Motivational Interviewing (MI), är ett förhållningssätt och ett sätt att kommunicera där målet är att låta lyssnaren eller klienten själv hitta sin motivation till förändring, tilltro på sig själv och upplevelsen av en trygg samtalsmiljö.

MI är en icke-konfrontativ och evidensbaserad samtalsmetod som används i rådgivning och behandling för att underlätta olika typer av förändringsprocesser.  MI har du användning av i ditt företagande, som ledare, i din anställning och ditt privatliv.

MI började användas inom missbruksvården och vården. Idag används detta inom många olika områden då man sett att det ger positiva resultat. Exempel: inom skolan, av chefer, arbetsledare, kollegor, serviceyrken, vård, omsorg, socialtjänst, de som arbetar med människor, inom coachning, kuratorer och många fler. Många tycker också att MI fungerar bra privat – i sin relation, med sina tonårsbarn och vänner.

Samtal

Det finns många olika sätt att lära mer om Motiverande samtal. Jag har samlat ett axplock av videos, gratis och nerladdningsbart material, några boktips och lite andra tankar. Länk till tips-sidan här.

Tidigare deltagare

Tidigare kunder - företag

Kursen var bättre än jag förväntat mig och rolig. Som yoga för hjärnan. Mår bra nu =) Vill lära mig mera!
Positivt med många övningar. Perfekt att få chans att ta en time out när man coachar och har kört fast, det lär man sig mycket på. Motståndsdelen känns användbar då man stöter på det ofta i samtalen med ungdomarna på HVB-hemmet..
Jag funderar redan på när det blir fortsättningskurs!