Föreläsningar med Motiverande samtal som grund

Föreläsning: Att samtala

Låt oss träffas och prata om prat, öva på samtalsknep och reflektera över vad vi är bra på och mindre bra på. Grunden i all vår mänskliga interaktion är kommunikation och det talade ordet går att nyansera och med små medel ändra för att smörja samtalet.

Samtal med grund i MI ger er rad verktyg ni kan använda så snart ni lämnat föreläsningen.  Med konkreta tips kan du känna dig både starkare och säkrare i samtal med andra människor. 

Urval ur det ni lär er:

  • Grunderna i Motiverande Samtal och varför det funkar
  • Prova att fråga och lyssna på ett nytt sätt
  • Öva att hålla i coachande samtal
  • Träna er förmåga att ställa öppna frågor
  • Hur ni kan minska motstånd, förhindra konflikter och öka chansen till ökad motivation

Kontakta mig direkt, klicka här.

Samtal
patient-listening-to-therapist-3958411

Kommer snart som onlineföreläsning

Att samtala med sin tonåring

Du vet hur du ska göra, men ibland glömmer du. Lär dig att minska konflikter och få bättre relation. En föreläsning med grund i MI.

Få redskap som minskar konflikt, ökar motivation, banar väg för mindre irritation, skapar kvalitet i småprat. Stora saker kan hända i det lilla samtalet.

Det kan vara så att du egentligen vet hur du ska göra, men ibland räcker inte tålamodet till eller samtalet kollapsar i bråk. Eller att du inte vet hur du ska nå fram. Ni är båda människor och konflikt är helt okej. Det går att öva sig i att minska konflikter och få ett mjukare samtal. Förbättra relationen till din tonåring eller andra med MI (Motiverande Samtal Motivational Interviewing). MI är en icke-konfrontativ samtalsmetod som används i rådgivning och behandling för att underlätta olika typer av förändringsprocesser. Det är ett förhållningssätt och ett sätt att kommunicera där målet är att låta mottagaren själv hitta sin motivation till förändring, tilltro på sig själv och upplevelsen av en trygg samtalsmiljö. MI kan användas närhelst du möter en annan människa och är grunden i denna föreläsning.

Upplägg
Föreläsning och teori blandat med frågor, diskussioner och självklart övning.

Bra att veta
Kaffe & frukt ingår i avgiften.

Kommande datum

Ännu inte fastställt

 

Läs mer & anmälan

Eventet kommer finnas även på Facebook. Gilla, dela och tipsa andra!

 

Att samtala - Grund i motiverande samtal (MI) för yrkesutövare

Samtal med grund i Motiverande Samtal (MI) för yrkesutövare – för dig som arbetar med förändringsarbete och att motivera.

Under föreläsningen får du en inblick i hur MI fungerar och känna på ett MI-samtal och prata kring motstånd, lyssnande och hur det går att minska risk för missförstånd och konflikt. Och självklart öka motivation och chans till förändring. Föreläsningen ger dig en rad verktyg att använda så snart du lämnar föreläsningen.

Motiverande samtal (MI) är ett mjukt sätt att prata för att hindra konflikt och öka motivation och förändring hos den du pratar med. MI används idag över hela världen och inom många branscher. Denna föreläsning riktar sig mot dig som är intresserad av MI som verktyg i ditt yrke. Kanske arbetar du inom vård, skola, missbruksvård, arbetsförmedling, som ledare eller kollega.

Ta chansen att stanna även sista halvtimmen då du kan lyfta specifika frågor eller case du vill prata om med utgångspunkt i MI. De flesta stannar denna extra halvtimme som brukar vara väldigt uppskattad.

Upplägg
07.00-07.30 Landa i lokalen, kaffe, te och frukt (frivilligt)
07.30-09.00 Föreläsning och workshop
09.00-09.30 Eftersnack i helgrupp (frivilligt)

Bra att veta
Kaffe & frukt ingår i avgiften.

Kommande datum

26 november 2020 07.30-09.00

Denna föreläsning planeras ges online framöver, håll utkik efter kommande datum.

Läs mer & anmälan

Arrangemanget den 26 nov ges tillsammans med Medborgarskolan, för anmälan och mer information, klicka här. 

therapist-holding-notebook-3958385

Nästa kurstillfälle! 26 nov 2020

Vad händer på Be:spire? Kika här

Målgrupp

En föreläsning passar perfekt för inspiration, energi och aktiv kompetenshöjning i övning med kollegor eller andra. Föreläsningen passar för de som arbetar med kunder, för föräldragruppen, föreningen, ni som håller i svåra samtal, vill bli bättre på ett cochande förhållningssätt eller som träffar människor i jobbet eller vardagen.

Kontakt

Stäng meny