Aktuella föreläsningar och kortare utbildningar

Grundkurs i Motiverande Samtal (MI)

Just nu planeras en öppen MI-utbildning på plats i Örebro under januari och februari 2022. 

Axplock av tidigare öppna föreläsningar och kortare utbildningar

Just nu är inga öppna kortare utbildningar eller föreläsningar planerade. 

Nedan ser du tidigare genomförda utbildningar, kanske vill du skicka en intresseanmälan att få information om när dessa eller andra aktualiseras igen. Eller kanske vill du och din arbetsplats ha en egen utbildning, lång eller kort, inom Motiverande Samtal. Använd gärna kontaktformuläret nedan.

 

Att samtala - Grund i motiverande samtal (MI) för yrkesutövare

Datum ej satt.

Tidsåtgång: 2,5 h

395kr

Digital utbildning

Samtal med grund i Motiverande Samtal (MI) för yrkesutövare – för dig som arbetar med förändringsarbete och att motivera.

Under föreläsningen får du en inblick i hur MI fungerar och känna på ett MI-samtal och prata kring motstånd, lyssnande och hur det går att minska risk för missförstånd och konflikt. Och självklart öka motivation och chans till förändring. Föreläsningen ger dig en rad verktyg att använda så snart du lämnar föreläsningen.

Motiverande samtal (MI) är ett mjukt sätt att prata för att hindra konflikt och öka motivation och förändring hos den du pratar med. MI används idag över hela världen och inom många branscher. Denna föreläsning riktar sig mot dig som är intresserad av MI som verktyg i ditt yrke. Kanske arbetar du inom vård, skola, missbruksvård, arbetsförmedling, som ledare eller kollega.

Ta chansen att stanna även sista halvtimmen då du kan lyfta specifika frågor eller case du vill prata om med utgångspunkt i MI. De flesta stannar denna extra halvtimme som brukar vara väldigt uppskattad.

Under föreläsningen får du en inblick i hur MI fungerar och känna på ett MI-samtal och prata kring motstånd, lyssnande och hur det går att minska risk för missförstånd och konflikt. Och självklart öka motivation och chans till förändring. Föreläsningen ger dig en rad verktyg att använda så snart du lämnar föreläsningen.

Upplägg

Under hela utbildningen blandas teori, föreläsning, övning, frågor och diskussioner.

Sista delen är dedikerad till deltagarfrågor och de funderingar du kanske hade med in i utbildningen eller som uppstått under tiden. Du kan lyfta frågor eller case som du vill prata om med utgångspunkt i MI.

För att alla ska få möjlighet att ställa frågor eller bolla funderingar, är max antal deltagare 20 personer.

 

therapist-holding-notebook-3958385

Bra att veta

Alla deltagare behöver använda varsin skärm.

Inga förkunskaper behövs.

Är du intresserad att få information om denna eller andra utbildningar? Maila till josephine@bespire.se.

 

Att samtala - Grund i motiverande samtal (MI) för skolpersonal

Datum ej satt.

Tidsåtgång: 1,5 h -och uppåt

Samtal med grund i Motiverande Samtal (MI) för skolpersonal – för dig som arbetar inom skolan.

Utbildningen ger en inblick i hur motiverande samtal (MI) fungerar och hur du kan applicera det i ditt arbete med att möta elever, föräldrar och annan skolpersonal. Utbildningen blandar teori, föreläsning, övning, frågor och diskussioner. 

Du får konkreta verktyg och tips från samtalsmetoden. Du träffar personer som också jobbar inom skolvärlden och möter samma utmaningar som du.

Vi pratar och övar kring motivation och förändringsarbete. Också om hur vi startar ett bra samtal, grundläggande färdigheter inom MI, bemötande och lyssnande.Vi pratar och övar även kring hur det går att minska risk för missförstånd, motstånd och konflikt.

  • Pris enlig överenskommelse
  • Online eller fysiskt på plats

 

pexels-julia-m-cameron-4144228

Bra att veta

Om online: Alla deltagare behöver använda varsin skärm.

Inga förkunskaper behövs. Fungerar även bra för dig som har MI från några år tillbaka eller har koll på grunderna.

Är du intresserad av MI för skolpersonal? Maila josephine@bespire.se för mer information.

 

Vad händer på Be:spire? Kika här

Skräddarsydd utbildning

Be:spires föreläsningar passar perfekt för kommunikationsinspiration, energi och aktiv kompetenshöjning i övning med kollegor eller andra. Passar för dig som arbetar med kunder, för föräldragruppen, föreningen, ni som håller i svåra samtal, vill bli bättre på ett cochande förhållningssätt eller som träffar människor i jobbet eller vardagen. Anlita Be:spire på er arbetsplats!

Kontakt